tisdag 20 oktober 2015

Barcelona med löparskor

Under helgen som gick var jag och fyra av mina löparkompisar i Barcelona. Vi tog oss en långhelg som började i fredags och avslutades i  måndags. Vi fick njuta av härligt väder och rolig löpning.

Anledningen till att vi sprang omkring var att vi egentligen skulle ha sprungit ett lopp i Barcelona den här helgen, men arrangörerna flyttade fram det några veckor och då passade det inte oss. Då tänkte vi att vi åker ner och springer ändå och passar på att se Barcelona samtidigt.


Med en guidebok i handen gav vi oss ut på Barcelona gator för att se så mycket som möjligt. Eftersom vårt hostel låg precis vid La Rambla så checkade vi av den sevärdheten redan innan vi fått upp farten.

16 kilometer senare hade vi bland annat sett Catedral de Barcelona, Palau de la Musica Catalana, Sagrada Familia, Arc de Triomf och Parc de Joan Miró. Den här gången nöjde vi oss med att se de olika sevärdheterna och läsa om dem i guideboken.

Sagrada Familia

Mirós skulptur Dona i Ocell (Kvinna och fågel)

På kvällen promenerade vi upp till Font Màgica för att njuta av den vackra ljus- och ljudsshowen som ackompanjerade de koreograferade vattenstrålarna. Magiskt! Fontänen byggdes till världsutställningen 1929.


Söndagsmorgonen inleddes med en löptur upp på berget Montjüic. Det var varmt och fuktigt och jobbigt (för mig åtminstone), men belöningen kom uppe på berget där vi fick njuta av en milsvid utsikt. Om vi hade haft klart väder hade vi nog sett oändligt långt. Det gick klart mycket lättare att springa nerför på hemvägen. Den här turen var 9 kilometer lång.


Förutom vår löpsightseeing har vi ätit gott (mycket tapas), shoppat och skrattat ofattbart mycket.


Till alla er som tycker om att springa så uppmanar jag er att springa med en guidebok i handen när ni kommer till nya ställen. Man kommer långt och ser mycket kul.

Katarina

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa Katarina och vad kul att kombinera löpning + guidebok. Det låter som något som passade er utmärkt. Och Barcelona ser fantastiskt ut genom din lins. :)

  Ta hand om dig vännen!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Kram på dig Katarina!♥ Jag hoppas att allt är bra med dig och att en skön julkänsla börjar smyga sig på? :)

  Ta hand om dig!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. God jul Katarina!♥ Njut av sköna juldagar och ha det gott.

  Kram Lotta

  SvaraRadera