lördag 16 januari 2016

Med skogsskidor på Brattforsheden

Jag åker gärna skidor i fina spår för att få lite konditionsträning, men ännu hellre åker jag fritt ute i skogen på mina lite bredare skogsskidor med stålkanter. Det är fantastiskt att kunna njuta av sol, klarblå himmel och -12 grader ute på Brattforsheden.Idag har maken och jag varit ute på naturreservatet Geijersdalsmossen och åkt skidor. Det var något tungt ibland när snön låg lite djupare, men vilken frihet att få röra sig fritt i orörd snö bortsett från de djur som redan vandrat där.Vi förvånas ofta av att vi inte möter så många andra människor ute på Brattforsheden som är ett fantastiskt naturområde som består av fyra olika naturreservat: Brattfors brandfält, Geijersdalsmossen, Kittelfältet och Lungälvsravinerna. Vi vandrar, springer och åker skidor därute. En del vintrar kan man också åka långfärdsskidskor på sjön Alstern. I samma sjö är det härligt bad och fiske på somrarna.

Ja, som ni utläsa så är Brattforsheden en av mina finaste platser som jag drar iväg på vift till allra som oftast. Det är inte sista gången jag kommer att skriva om det här området.

Katarina

5 kommentarer:

 1. Underbara bilder Katarina och jag förstår att du stortrivs där. Vilken ynnest att ha funnit en plats som skänker så mycket ro och kraft på en och samma gång. Det där viktiga andningshålet där saker och ting på något sätt faller på plats.

  Ta hand om dig kära Katarina och jag hoppas att vintern kommer bjuda på många fler sköna skidstunder.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Kram på dig kära Katarina!♥ Jag hoppas att du har det bra och att vårsolen har börjat kika fram och värma kropp och själ? :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Skickar en stor vårkram Katarina och så hoppas jag att allt är bra.♥

  Kram Lotta (sm har en ny blogg)

  SvaraRadera
 4. Tack för dina rader hos mig Katarina och jag blir varm inombords av att läsa att allt är bra med dig. Att du har det gott i sommaren. Jag hoppas knotten lugnar sig dock och att ni får njuta av vackra dagar och kvällar. Sommaren är otroligt vacker. På det där viset att jag bara skulle vilja omfamna alltihop och spara till vintern då den är som mörkast.

  Ta hand om dig kära Katarina och ha en fantastiskt fin sommar!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Hej Katarina!
  Jag hoppas att du har det bra och att du har fortsatt resa, upptäcka och njuta av vår värld. Likaså att du får njuta av sköna sommardagar tillsammans med nära och kära och att livet behandlar dig väl. Jag tänker på dig ibland och blir alltid lika glad när jag ser den fina väskan du sytt. En härlig påminnelse om bloggvärldens stora varma famn.
  Även om jag nu slutar blogga och lämnar bloggvärlden vill jag att du ska veta att jag kommer fortsätta kika in här ibland och se hur du har det. Jag önskar dig allt gott Katarina och tack för all värme, glädje och omtanke som du genom åren har delat med dig av i mina kommentarfält.

  Sköt om dig!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera