måndag 14 september 2015

En liten bit av Frankrikes vandringsleder

Frankrike är genomkorsat av vandringsleder som kallas Grandes Randonnées. De är mycket välskyltade och välordnade. Man kan köpa guideböcker som både beskriver lederna och var man kan övernatta och äta. Det finns till och med en guideserie som riktar sig till barnfamiljer Promenades et Randonnées. Vi vandrade en bit på GR34 mellan Cancale och Pointe du Grouin. Det blev en tur på ungefär 14 km.


Vi gjorde vandringen en söndag och insåg att fransmännen ägnar sig åt löpning i grupp på söndagsförmiddagar. De sprang obehindrat upp och ner längs leden och var i alla åldrar. Jag som tycker att jag har en någorlunda bra kondition blev mäkta imponerad av deras kapacitet. Jag hade inte haft en chans att följa med någon längre sträcka. 


Det var en oerhört vacker vandring både högt och lågt längs kusten. Ibland fick jag nästan gnugga mig i ögonen för att bli säker på att jag inte drömde.

I Cancale blev tidvattnet tydligt då burarna till ostronodlingarna syntes tydligt när vi gick iväg på morgonen, och när vi kom tillbaka var de helt under vattnet.


Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar