söndag 10 maj 2015

Tjuvstart med en titt på Hornborgasjön


Det har blivit en tradition att åka till Hornborgasjön för att titta på tranor. Vi har gjort det i ganska många år nu. Årets tur genomfördes i början av april. Som vanligt var det mängder av tranor. När vi var där hade man räknat till 15800 tranor. Bara den beräkningen är imponerande. 


De är häftiga att titta på tranorna. När de kommer in för landning sträcker de ut sin ben rakt under sig och man fascineras av att de inte går av vid landningen.


Bilderna ovan är från Trandansen som ligger vid Hornborgasjöns sydvästra ände. Det kommer cirka 150000 besökare dit varje år. Det blev tydligen ett populärt turistmål efter att en film om tranorna av Arne Sucksdorff visades på bio.

På den östra sidan sjön ligger Naturum Hornborgasjön som också är värt att besöka. 


Man kan kan gå ut till både fågeltorn och gömslen. Jag rekommenderar att gå ut till Utsikten för att njuta av den vackra naturen. 

För den som kommer med husbil kan man stå på parkeringen eller i den avsedda hagen över natten med fantastiska vyer utanför fönstret.

Alla ni som inte hade möjlighet att besöka Hornborgasjön i år rekommenderar jag att boka in en tur nästa år. Högsäsongen är mellan slutet av mars till slutet av april. Om man är intresserad av att se lite transtatistik klickar ni in här.

Katarina 

3 kommentarer:

 1. Å, vad vackra bilder!!

  Tack för dina fina ord hos mig....blev jätteglad <3

  Kram!
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Jag skulle så gärna vilja fara dit någon gång. Vilken upplevelse! Det går inte lägga till din nya blogg på min länklista. Det står att den inte har någon feed, eller nåt sånt. Ska prova igen.

  Trevlig helg!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter mystiskt. Ska kolla upp det.
   /Katarina

   Radera